Від екоБІМу до Джинсарії один крок

Зазирнувши до Великогаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, праворуч біля дверей (на першому поверсі) можна побачити коробку,  наповнену пластиковими пляшками, також тут відведене місце для використаних батарейок. Після такої «екоінсталяції» відразу з’являється позитивний настрій від усвідомлення того, що підростає нове покоління, яке вже не лише розуміє, а й робить практичні зусилля у реалізації запланованих проектів.
Думками з цього приводу ділиться вчитель математики, учасниця проекту Лариса Дишкант:- Навесні разом із Ольгою Ярославівною Дем’янів ми проводили в школі тиждень екоБІМ (екології, біології і математики). Діти збирали використані батарейки, які ми відвозили на заправку WOG (там є спеціальна урна для відпрацьованих батарейок і акумуляторів, після чого їх відвозять, здається, до Львова для утилізації. Кришечки від пластикових пляшок відвозили до гуртовні "Галант" для переробки на виготовлення протезів, а самі пластикові пляшки відносили в урни для пластику. Не раз з дітками розмовляли про те, як шкідливо для грунтів, рослин і тваринок, коли там залишати гальваелементи. Торік діти вже самі запропонували збирати батарейки.
 Зараз в громаді триває реалізація проекту із створення комфортних зон для учнів. Кожна школа громади повинна створити свою "зону". 25 січня журі із працівників сільської ради, працівників відділу освіти громади тощо визначить переможця, на якого чекає грошова премія.
 У школі в рамках цього конкурсу буде створена Країна "Джинсарія", координатором нашого шкільного проекту є Юлія Михайлівна Ферко (Лосик), вчителька 2-Б класу. Для цього треба зібрати старі джинси, піддони, автошини, ґудзики тощо. Одним словом, дамо нове життя старим речам.  Участь беруть всі охочі: вчителі та учні школи.
Валентина Семеняк

Коментарі